Verander Je Geest, Open Je Hart


23 september 2023 @ 13:30 – 9 maart 2024 @ 16:30

De Boeddhistische non Pema Chödrön leidt ons in deze video-cursus door de 59 spreuken van Lojong (training van je geest), om ons te helpen fixatie op onszelf losser te maken en ons te openen voor universele compassie: de innerlijke wijsheid van ons hart.

Leraar : Ronald van Ieperen
Contactpersoon: Joke Bruijnen-Bonsang

Alles wat je in je leven ervaart, ERVAAR JE DOOR JE GEEST.

Als je geest ongetraind is – als je regelmatig verstrikt raakt in patronen van angst, ontevredenheid, boosheid, jaloersheid of zelfagressie – kan het groot lijden voor jezelf en anderen veroorzaken. Hoe kun je aan het werk gaan met deze patronen en richting liefde, vrijheid en echte verbinding bewegen? De Boeddhistische leringen van Lojong (training van je geest) zijn precies bedoeld om je te helpen fixatie op jezelf losser te maken en je te openen voor universele compassie: de innerlijke wijsheid van je hart.

De beroemde Boeddhistische non Pema Chödrön leidt ons in deze video-cursus door de 59 slogans (spreuken) van lojong, die je toe kunt passen in je dagelijkse leven – waardoor deze oude beoefening met haar diepe wijsheid, vriendelijkheid en humor een nieuwe relevantie krijgt voor het hedendaagse leven. Met de wijze waarop Pema lesgeeft zal deze cursus ons helpen de manier waarop we op onze dagelijkse worstelingen reageren te transformeren en ons leven inspireren met liefdevolle vriendelijkheid en een diepgaande verbinding met onszelf en anderen.

We gaan mediteren, bekijken de video’s en bespreken deze. De video’s zijn in het Engels. De begeleiding is in het Nederlands. Maar Engelstaligen zijn ook welkom.

De cursus wordt gegeven van 13.30 – 16.30 uur (met inloop vanaf 13.00 uur) op de volgende zaterdagen :

23 september, 25 november en 16 december 2023 en 13 januari, 10 februari en 9 maart 2024.

Betaling bij voorkeur op rekening NL52TRIO0254677452 bij Triodos-bank t.n.v. Shambhala Centrum Rotterdam o.v.v. ‘Pema-cursus’.


Other cost options (see details on registration page)
EUR 95
EUR 145
EUR 65

Details

Start:
23 september @ 13:30
Einde:
9 maart 2024 @ 16:30
Kosten:
EUR 125
Evenement Categorie:

Organisator

Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam

Bekijk alle programma’s van dit centrum