Omgaan met Emoties!


18 februari @ 10:00 – 19 februari @ 17:00

Emoties geven kleur aan ons leven. Ze zijn de energie van onze geest en de drijvende kracht van ons verlangen naar geluk voor onszelf en anderen. Dat verlangen is het kloppend hart van onze humaniteit. Leraar: Han de Wit

Leraar : Han De Wit
Contactpersoon: Ernst Kleisterlee & Marijke van Hemert
Coördinator : Kleisterlee

Maar als dat verlangen in het keurslijf van eigenbelang en egocentrisme wordt geperst, neemt ze andere vormen aan, zoals hebzucht, agressie, haat, wrok. En we lijden daaronder. We kunnen deze egocentrische emoties proberen te bestrijden, te onderdrukken of te ontkennen. Maar dat is olie op het vuur. Wat dan? We kunnen ons oefenen om de energie van emoties uit haar egocentrische vervorming te bevrijden. Hoe dat te doen, dat is het thema van deze meditatie retraite”. Een meditatie- en studie weekend met dharmaleraar Han de Wit.

Dit weekend zal Han zit- en loopmeditatie begeleiden en elke dag twee lezingen geven. Ook is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek. Ter voorbereiding is het boek van Han de Wit, getiteld “ Wijsheid in Emotie. Over de mandala van de vijf boeddha’s”. (Ten Have, 2013) van harte aanbevolen.

Han is een van de bekendste boeddhistische leraren in Nederland. In 1974 werd hij student van Chögyam Trungpa Rinpoche, die hem in 1976 heeft gemachtigd om meditatie- en dharma-onderricht te geven. Han is verbonden aan Shambhala International, een wereldwijde organisatie van boeddhistische centra, die door Chögyam Trungpa in 1971 is opgericht. Behalve een veel gevraagd spreker, is Han ook auteur van veel gelezen boeddhistische boeken, waaronder Het Open Veld van de Ervaring. De Boeddha over inzicht, compassie en levensgeluk. Ten Have, 2009.

 

Als wetenschapper verwierf dr. Han F. de Wit internationale bekendheid met zijn onderzoek naar de psychologische inzichten, die in spirituele tradities te vinden zijn. Dat leidde tot een nieuwe vorm van psychologie: de contemplatieve psychologie. Zie De verborgen bloei – over de psychologische achtergronden van spiritualiteit (12de druk), dat onlangs verscheen in de USA onder de titel The Great Within, Boulder: Shambhala Publications, 2019.

Je kunt de deelnameprijs van 225 euro (170 euro voor leden) voorafgaand aan het weekend overmaken op: NL52TRIO0254677452 t.a.v. Shambhala Rotterdam met vermelding van het programma Omgaan met emoties. Als je ons centrum wilt steunen kun je de solidariteitsprijs van 350 euro voor het weekend overmaken. Giften zoals de deelnameprijs zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Leef je van een minimuminkomen of ben je jonger dan 30 jaar dan kun je 115 euro overmaken.

Als kosten een belemmering voor je zijn kun je contact opnemen met de penningmeester: [email protected].

Er is een maximum aan het aantal deelnemers. Vanaf de 23e inschrijving werken wij met een wachtlijst. 

 


Other cost options (see details on registration page)
EUR 170
EUR 350
EUR 115

Details

Start:
18 februari @ 10:00
Einde:
19 februari @ 17:00
Kosten:
EUR 225
Evenement Categorie:

Organisator

Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam

Bekijk alle programma’s van dit centrum