De vreugde van loslaten


De vreugde van loslaten

29 oktober 2022 @ 13:30 – 11 maart 2023 @ 16:30

The joy of letting go: Release Fear, Dissolve Expectations, and Embrace an Open-Hearted Life. De vreugde van loslaten: Laat angst en verwachtingen los en omarm een leven vanuit een open hart. Een video-cursus met Pema Chödrön.


Contactpersoon: Joke Bruijnen-Bonsang

Hoe kunnen we het lijden van anderen verdragen zonder zelf te verdrinken in hun pijn en ons gezond verstand te verliezen? Vele eeuwen geleden gaven traditionele Boeddhistische leringen een antwoord op deze vraag met het bodhisattva pad.

In deze video-cursus legt de geliefde leraar Pema Chödrön de belangrijkste beoefening van het bodhisattva pad uit. Deze beoefening staat bekend als de zes paramita’s: vrijgevigheid, discipline, geduld, vreugdevolle inspanning, meditatie en wijsheid. Pema beschrijft hoe de zesde paramita, prajna, de ‘wijsheid voorbij wijsheid’, in elke paramita kan worden toegepast om onze gehechtheden los te laten en anderen te helpen.

De enorme uitdagingen en zorgen om de wereld van vandaag vragen om manieren te vinden hoe deze het hoofd te bieden. De lessen van Pema over het bodhisattva pad zorgen er op verstandige en ondersteunende wijze voor om dat zodanig te doen dat het anderen en onszelf en de wereld ten goede komt.

We mediteren, bekijken de video’s, bespreken deze en beoefenen contemplaties. De cursus is verdeeld over zes zaterdagmiddagen, een middag per maand. De video’s zijn in het Engels. De begeleiding is in het Nederlands. Maar Engelstaligen zijn ook welkom.

De data in 2022 zijn: 29.10, 26.11, 17.12.

De data in 2023 zijn: 14.01, 11.2, 11.3.

De leraren-begeleiders zijn Cor Laven en Ronald van Ieperen, de coördinator is Joke Bruijnen-Bonsang.


Other cost options (see details on registration page)
EUR 95
EUR 145
EUR 65

Details

Start:
oktober 29 @ 13:30
Einde:
11 maart 2023 @ 16:30
Kosten:
EUR 125
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam

Bekijk alle programma’s van dit centrum