Open meditatieavond en dharmastudie (online)

dharma_studie.jpg
Datum:
woensdag 2 november 2022 (19:45 -21:30)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Open meditatieavond en dharma studie, inloggen vanaf 19:40 uur. Start om 19:45 uur. Opgave is noodzakelijk ([email protected]) om de Zoomlink te ontvangen.

We beoefenen Shamatha-meditatie en een van de studenten geeft een korte inleiding en samenvatting van hoofdstuk 1 uit het boek MEESTER OVER JE EIGEN LEVEN van Sakyong Mipham Rinpoche. We raden aan om thuis vooraf het hoofdstuk te lezen. Het vooraf bestuderen van het hoofdstuk is behulpzaam maar niet noodzakelijk. Er is gelegenheid voor onderlinge uitwisseling.

Deze avond beginnen we met Shamatha-meditatie wat ‘in vrede verkeren’ betekent. We trainen onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht. De oefening, waarbij we de adem gebruiken, is ontwikkeld in de boeddhistische traditie. We leren door stil te zitten en bij de adem te blijven onze geest te trainen.  

Door de dharma te bestuderen verhelder je je inzicht om het pad werkelijk te gaan. De kern van het hoofdstuk is het besef op een kruispunt te staan: enerzijds misleid door het gezichtspunt van het ‘ik-project’ waarbij we ‘mij’ gelukkig proberen te maken en anderzijds het kweken van gedachten, woorden en handelingen die ons helpen los te komen van het ‘ik-project’. Het begin van het ontluikende besef inherente fundamentele goedheid te bezitten en hier verbinding mee te kunnen maken.  

Op de avonden bij Shambhala Meditatie Groep Bussum kan je ‘gewoon’ komen mediteren. Ook kan je, als je belangstelling hebt, kennis nemen van en deel te nemen aan het Shambhala boeddhistische pad.

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

De bijeenkomst is gratis. Als je voor- of achteraf  een hartegift wilt doen kan dat aan: Shambhala Studiegroep Bussum         NL51 TRIO 0390 1261 36           onder vermelding van  “Hartegift Meditatie Bussum 2-11-2022”