Open meditatieavond (online)

_Meditatie.png
Datum:
woensdag 1 december 2021 (19:45 -21:15)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Coördinator : Edward Steenhuisen
Contactpersoon : Edward Steenhuisen
Open meditatie avond, iedereen is van harte welkom. Inloggen vanaf 19:40 uur, start om 19:45 uur. Opgave is noodzakelijk om de Zoomlink te ontvangen.

Kom met meditatie in het huidige moment. Ontdek voortdurende aanwezigheid. 

We beoefenen Shamatha-meditatie, ofwel ‘in vrede verkeren’: het trainen van onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht. 

Deze oefening, waarbij we de adem gebruiken, is ontwikkeld in de boeddhistische traditie. We leren door stil te zitten en onze geest te trainen om bij de adem te blijven. Door gedachten te erkennen, herkennen we de beweging van de geest, de wildheid van de verwarde geest.

Naast de meditatie contempleren we op deze avond over vier aspecten van Fundamentele Goedheid. Er is gelegenheid om hierover uit te wisselen.

Op de avonden bij Shambhala Meditatie Groep Bussum kan je ‘gewoon’ komen mediteren. Ook kan je, als je belangstelling hebt, kennis nemen van en deel te nemen aan het Shambhala boeddhistische pad.

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

De bijeenkomst is gratis. Als je voor- of achteraf  een hartegift wilt doen kan dat aan: Shambhala Studiegroep Bussum         NL51 TRIO 0390 1261 36           onder vermelding van  “Hartegift Meditatie Bussum 1-12-2021”