Open meditatieavond (live)

_Door._IMG_5755.JPG
Datum:
woensdag 15 september 2021 (19:45 -21:15)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Coördinator : Alexandra de Jong
Contactpersoon : Alexandra de Jong
Open meditatieavond, inloop vanaf 19:30 uur. De meditatie is gratis en toegankelijk voor iedereen. Je bent van harte welkom op de Bremstraat 3 in Bussum!

Altijd haast en geen tijd? Kom met meditatie in het huidige moment en kom erachter: van niets is er zoveel als van tijd. Ontdek de voordelen van meditatie!

We beoefenen vanavond Shamatha-meditatie, voorafgegaan door een lhasang ceremonie. Een lhasang is een traditionele Tibetaanse zuiveringsceremonie om neuroses en verwarring te verjagen en tegelijk een opgeheven en wakkere energie op te roepen, die de omgeving zuivert en sterkt. De ceremonie bestaat uit het branden van juniper, het offeren van de rook en het reciteren van een tekst. De ceremonie markeert het nieuwe begin in de Bremstraat, na de lange periode online, tijdens de corona crisis.

Bij Shamatha-meditatie – ‘in vrede verkeren’ trainen we onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht. De conditie van onze geest is bepalend in ons dagelijks leven en voor alles in ons leven gebruiken we onze geest. Het trainen van de geest helpt ons om voor het meest essentiële aspect van ons leven, de geest, te zorgen. Dankzij deze meest fundamentele vorm van zitmeditatie ontdekken we dat de geest ons kan ondersteunen, we in vrede kunnen verkeren. Onze natuurlijke vrede kennen is de basis voor elk spiritueel pad – het begin en de basis voor iedereen die moedig genoeg is om echt geluk te zoeken.

Deze oefening, waarbij we de adem gebruiken, is ontwikkeld in de boeddhistische traditie. We leren door stil te zitten en onze geest te trainen om bij de adem te blijven. Door gedachten te erkennen, herkennen we de beweging van de geest, de wildheid van de verwarde geest. Op de avonden bij Shambhala Meditatie Groep Bussum kan je ‘gewoon’ komen mediteren. Ook kan je, als je belangstelling hebt, kennis nemen van en deel te nemen aan het Shambhala boeddhistische pad.

Na de meditatie kun je een kopje thee blijven drinken en gebruik maken van onze bibliotheek.

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

De bijeenkomst is gratis. Als je voor- of achteraf  een hartegift wilt doen kan dat aan: Shambhala Studiegroep Bussum         NL51 TRIO 0390 1261 36           onder vermelding van  “Hartegift Meditatie Bussum 15-9-2021”

Uiteraard handhaven we in de Bremstraat het corona-protocol. De belangrijkste regels zijn:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was / ontsmet je handen
  • Blijf thuis bij verkoudheid, koorts of malaise
  • Draag een mondkapje of verlaat het pand als de 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd vanwege drukte of bouwkundige omstandigheden zoals toilet en keuken
  • Wij zorgen dat er voldoende geventileerd wordt