Shambhala Training 1: De Kunst van het Mens zijn

Arnhem/HandeWit1.jpeg
Datum:
zaterdag 23 oktober 2021 (09:30 -17:00)
zondag 24 oktober 2021 (09:30 -17:00)
Plaats:
Shambhala Meditatie Centrum Arnhem
Leraar : Acharya Han de Wit
Coördinator : Engelien de Jong
Contactpersoon : Shambhala Arnhem
Deelnameprijs : 160
Ledenprijs : 100
Solidariteitprijs : 200
Herhalers/Jongeren/Minima : 65
Dit weekendprogramma biedt een introductie in de visie en meditatie van het Shambhala-boeddhisme.

Dit weekeinde is nu al vol. We zijn er in geslaagd om op korte termijn een tweede weekeinde Shambhala Training 1 te organiseren op 27 & 28 november 2021 met Acharya Marianne Bots.

Dit weekendprogramma biedt een introductie in de visie en meditatie van het Shambhala-boeddhisme. Die visie is dat ieder mens een natuurlijke bron van wakkerheid en compassie heeft, die we kunnen ontdekken, cultiveren en uitdrukken in ons leven. Door meditatie openen we ons meer en meer naar onszelf en naar de wereld om ons heen. Dan kunnen we ons ook gaan ontspannen in de frisheid van het huidige moment, ongeacht wat zich aandient in onze ervaring. Dit pad staat open voor iedereen die helderheid van geest, onbevreesde zachtmoedigheid en daadkracht wil ontwikkelen. De eenvoudige en diepgaande meditatietechniek van opmerkzaamheid en bewustzijn die hierbij wordt gebruikt, kan mensen van elke spirituele traditie en manier van leven ten goede komen.

Het programma staat open voor mensen met en zonder ervaring in meditatie of boeddhisme.

Het programma omvat:
- Lezingen en meditatie-instructie
- Geleide mindfulness-meditatiebeoefening
- Individuele meditatie-instructiegesprekken
- Mindfulness in beweging zoals loopmeditatie en yoga.
- Uitwisseling in kleinere groepen

Over Acharya* Han F. De Wit

Han de Wit is door meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche in Amerika opgeleid en in 1977 door hem gemachtigd om de boeddhistische visie en haar meditatiebeoefening te onderrichten. Hij richtte in dat jaar in Amsterdam het eerste Shambhalacentrum van Europa op. Hij is een veel gevraagd Dharma-leraar en auteur van meerdere boeken over boeddhisme. Zie link.

Als wetenschapper verwierf dr. Han F. de Wit internationale bekendheid met zijn onderzoek naar de inzichten, die in spirituele tradities over de menselijke geest te vinden zijn. In dialoog met de westerse psychologie leidde dit tot een nieuwe vorm van psychologie, de contemplatieve psychologie. Sinds vele jaren geeft dr. De Wit in binnen- en buitenland ook over deze onderwerpen lezingen en seminars. 

Meer lezen over Acharya de Wit? Zie link

*Acharya is een Sanskriet woord dat ‘leraar’ betekent. Binnen Shambhala zijn het seniorleraren die door Sakyong Mipham Rinpoche zijn gemachtigd om hem en de Kagyu-, Nyingma-, en Shambhala-tradities waarvan hij de houder is, te vertegenwoordigen.

Over Shambhala Training

Shambhala Training, ontwikkeld door Chögyam Trungpa in 1976, biedt onderricht dat gebaseerd is op de visie dat ieder mens een natuurlijke bron van aangeboren wakkerheid heeft die we kunnen ontdekken, cultiveren en uitdrukken in ons leven. Deze training heet "Het Hart van Krijgerschap" en bestaat uit vijf weekendprogramma's die meditatietraining en -oefening, lezingen door ervaren instructeurs, persoonlijke interviews en groepsdiscussies omvatten. Niveaus I-V bieden een sterke basis in meditatiebeoefening van mindfulness-bewustzijn, waarbij de nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van echtheid, zelfvertrouwen, humor en waardigheid binnen de complexiteit van het dagelijks leven. De training is geschikt voor zowel beginnende als ervaren meditators. Het eerste weekend is getiteld 'De Kunst van het Mens Zijn'.