ONLINE: open meditatieavond

hartsoetra.png
Datum:
woensdag 14 april 2021 (19:45 -21:15)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Coordinators : Alexandra de Jong & Edward Steenhuisen
Contactpersoon : Alexandra de Jong
Open meditatieavond: inloggen vanaf 19:40 uur, start om 19:45 uur. Opgave is noodzakelijk om de Zoomlink te ontvangen. Iedereen is van harte welkom.

Deze avond beoefenen we Shamatha-meditatie, reciteren we onder andere de Hartsoetra, bestuderen we de dharma en is er ruimte voor onderlinge uitwisseling.

De hartsoetra is een van de bekendste en kortste Mahayanasoetra’s. Het is een lering over shunyata: niet zijn, leegte, afwezigheid van dualiteit en conceptualisatie. Er wordt wel gezegd dat de wijsheid die erin wordt overgedragen de sleutel bevat om door verwarring heen te zien. Het reciteren kan een krachtige beoefening zijn om obstakels op te geven door de dingen te zien zoals ze zijn.

Aan het eind van de avond is er gelegenheid voor onderlinge uitwisseling. Het zevende hoofdstuk van het boek ‘Je geest als bondgenoot’ van Sakyong Mipham vormt de inspiratie voor het gesprek.

Bij Shamatha-meditatie – ‘in vrede verkeren’ trainen we onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht. Dankzij deze meest fundamentele vorm van zitmeditatie ontdekken we dat we in vrede kunnen verkeren. Onze natuurlijke vrede kennen is de basis voor elk spiritueel pad – het begin en de basis voor iedereen die moedig genoeg is om echt geluk te zoeken. Deze oefening is ontwikkeld in de boeddhistische traditie.

Op de avonden bij Shambhala Meditatie Groep Bussum kan je ‘gewoon’ komen mediteren. Ook kan je, als je belangstelling hebt, kennis nemen van en deel te nemen aan het Shambhala boeddhistische pad. Er is een kleine bibliotheek en er is steeds iemand aanwezig die je kan informeren.

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

Geef jezelf op voor deelname door een mail te sturen naar Alexandra de Jong, coördinator groep Bussum: [email protected] Je ontvangt dan voor het begin van de avond de Zoomlink

De bijeenkomst is gratis. Als je voor- of achteraf  een hartegift wilt doen kan dat aan: Shambhala Studiegroep Bussum         NL51 TRIO 0390 1261 36           onder vermelding van  “Hartegift Meditatie Bussum 14-4-2021”