Online: open meditatie avond en contemplatie

water_contemplatie.png
Datum:
woensdag 22 april 2020 (19:45 -21:15)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Je kunt online aansluiten bij deze meditatie en contemplatie. Mocht je mee willen doen dan kun je je aanmelden bij [email protected] De dag tevoren sturen we je de link en eventueel aanvullende informatie toe

Online: van 20:00 uur tot 21:15 uur (inloggen vanaf 19:45 uur)

Deze avond beginnen we met de basisoefening van Shamatha meditatie, waarbij we de adem volgen. De oefening is ontwikkeld in de boeddhistische traditie en is gebaseerd op het ontwikkelen van het kennen van nuheid. We leren ons minder te laten afleiden en flexibeler om te gaan met onze geest.

Bij contemplatie gebruiken we woorden als object van meditatie en gaan we er steeds naar terug als afleidingen zich voordoen. Op deze avond doen we begeleide meditatie waarbij we de betekenis van de woorden in de meditatie tot ons door laten dringen en erin rusten. We laten de woorden wegvallen terwijl de betekenis ervan tot ons doordringt en maken onszelf vertrouwd met de betekenis als directe ervaring. Dit geeft ons de mogelijkheid de ervaring in ons hart te plaatsen, de kwaliteit van je visie te voorschijn te roepen wanneer je maar wilt en je te gedragen naar de visie van je contemplatie.