Ashe Mahamudra

Amsterdam/ashemahamudra.png
Datum:
zaterdag 28 maart 2020 (09:00 -18:00)
zondag 29 maart 2020 (09:00 -18:00)
Plaats:
Grote schrijnruimte
Leraar : Acharya Han de Wit
Contactpersoon : Mary Fahrenfort
Ledenprijs : 150
Herhalers/Jongeren/Minima : 100
Twee dagen verkenning van de aard van onze geest met de hoogste vorm van beoefening met een tekst van de Sakyong: Ashe Mahamudra. Alleen voor Shambhala-vajrayana studenten.

Ashe Mahamudra is een beoefeningstekst die door de Sakyong is geschreven. Tijdens het weekend geeft Acharya Han de Wit uitleg over de zienswijze van Ashe Mahudra, en begeleidt de studenten in de beoefening ervan.
Het weekend is opgezet als vervolg op de cursus De Aspiratie van Samantabhadra, maar kan ook door tantrika's ook afzonderlijk gevolgd worden.
Mahamudra en Dzogchen (Maha Ati) zijn de hoogste vormen van beoefening. Ashe Mahamudra kun je zien als Mahamudra en Dzogchen vanuit de Shambhala visie. De vier waardigheden uit de Shambhalatraditie worden in de beoefening verbonden met de vier yoga's van Mahamudra.

De doelgroep voor het weekend is ‘vajryana-studenten’ in brede zin. Zowel beginnende (ngöndro) als gevorderde vajaryana-studenten zijn welkom. Kortom: iedereen die pointing out transmissie heeft ontvangen van Sakyong Mipham Rinpoche.

Dit weekend biedt een zeldzame gelegenheid voor beoefening en uitwisseling tussen vajrayanastudenten op elk stadium van het pad.


Vertaling
Het programma wordt in het nederlands gegeven. Vertaling naar engels is mogelijk.