Qigong niveau 1 & 2 met Ute Schneider

Amsterdam/qigong.png
Datum:
zaterdag 7 december 2019 (09:00 -18:00)
zondag 8 december 2019 (09:00 -18:00)
Plaats:
Grote schrijnruimte
Lerares : Ute Schneider
Coördinator : Thijs Mullink
Contactpersoon : Thijs Mullink
Deelnameprijs : 190
Ledenprijs : 170
Herhalers/Jongeren/Minima : 120
Het begin én de basis van de taoïstische QiGong zoals onderwezen door Eva Wong. Door het praktiseren van zachte en ontspannende oefeningen, leert de deelnemer werken met lichaam, adem en geest.

 
Qigong is een reeks oefeningen gericht op het verbeteren van de gezondheid en levensduur die zijn wortels heeft in het oude China. Qigong (Qi staat voor energie en Gong voor perfecte beheersing) is een manier om lichaam en geest te synchroniseren via lichaamsbeweging en adembeheersing. Het kan om medische redenen worden beoefend, als een vorm van meditatie of als een krijgskunst.
 
 
Niveau 1 - In dit niveau maken studenten kennis met technieken van masseren, kneden en strekken van de Xiantianwujimen-school, twee houdingen van de Yiquan staande Qigong voor het verzamelen en circuleren van energie, en twee slapende Qigong-houdingen voor het bewaren en voeden van energie.
 
Niveau 2 - Op dit niveau leren studenten het Nine Self-Massage-systeem en de Twaalf Devas Tendon Changing Postures. De zelfmassageoefeningen richten zich op het voeden van de interne organen en het faciliteren van de circulatie van qi in de meridianen. De twaalf peesveranderende houdingen zijn krachtige technieken die werken aan het herstellen van flexibiliteit, kracht en zachtheid in de gewrichten, spieren en pezen.
 
 
Qigong biedt gunstige effecten op onze staat van zijn, vermindert stress, zorgt voor de juiste werking van spieren, gewrichten en botten, vergemakkelijkt de stroom van zuurstof en energie naar onze interne organen en verbetert de stroom van Qi, onze levensenergie.
 
 
 
BELANGRIJK: om door te gaan naar niveau 3 is het verplicht om aanwezig te zijn bij al het onderricht en de oefeningen.
 
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Registreer dus tijdig.
 
Het programma wordt onderwezen in het Engels. Live vertaling is mogelijk. 
 
--------
 

Shambhala houdt haar programma’s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt, neem dan vóór registratie contact op met de coördinator financiën: [email protected]. We kunnen altijd korting en/of betaling in termijnen afspreken. Jongeren en minima kunnen meedoen tegen gereduceerd tarief. Jongeren en minima zijn scholieren en studenten onder de 25 jaar of mensen levend van een minimum inkomen. Kun je je meer veroorloven? Graag!

Betaling kan contant of op NL43 TRIO 0212 4980 37 aan ‘Shambhala Centrum Amsterdam’ onder vermelding van de titel van dit programma. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie. Bij afmelding minder dan een week voor aanvang van de cursus brengen we € 15,- in rekening voor reeds gemaakte kosten.