Milarepadag

Amsterdam/thumbnail_Image_14-02-19_at_10.58.jpg
Centrum/Groep: Amsterdam Grote schrijnruimte
Datum:
zondag 10 maart 2019 (09:00 -20:00)
Contactpersoon : Hans Zwart
Deze dag is een van de weinige gelegenheden van het jaar binnen onze sangha waarop iedereen (vajrayana studenten, maar ook niet-vajrayanastudenten) samen een hele dag lang een volledige sadhana reciteren. De sfeer die daardoor ontstaat is uniek.

Op deze dag worden de verlichting en het levensvoorbeeld van Milarepa gevierd. De viering bestaat uit een goeroeyoga-beoefening van een dag (van 9.00 tot ongeveer 20.00 uur) waarop wij de Milarepa-sadhana en de liederen van "The Rain of Wisdom" (Tibetaans Kagyü Gurtso) gezamenlijk reciteren. Deze verzameling teksten werd aanvankelijk samengesteld door Mikyö Dorje, de achtste Karmapa - en is tot dusverre helaas nog nooit volledig in het Nederlands vertaald. De recitaties zijn dus in het Engels.

Deze gezangen zijn de directe persoonlijke stemmen van de traditiehouders. Zo delen ze met ons hun ervaringen op het pad, hun beoefening en realisatie.

Vol humor en wijsheid, maar ook verrassend gelijkend op onze eigen ervaring. Hun inspiratie van helderheid en toewijding komen tijdens de recitatie dan ook direct bij ons binnen.

Omdat het een sadhana is wordt aanbevolen de hele dag aanwezig te zijn, tenzij dringende redenen dat verhinderen.

Trek gemakkelijke kleren aan en geniet, naast de recitaties, van twee maaltijden en yogithee gedurende de hele dag!

Mocht je niet kunnen komen maar wel een exemplaar van "The Rain of Wisdom" in je bezit hebben, wordt het zeer op prijs gesteld wanneer je dit voor deze dag aan het centrum zou willen uitlenen.

Gelieve hieronder te registreren als je weet dat je komt, dit is fijn voor ons om te weten in verband met de boodschappen. Dank alvast.