Weg van Shambhala cursus FG2 - Hoe kan ik helpen? De fundamentele goedheid van de samenleving

vervallen

Groningen/Winter_wanten.JPG
Centrum/Groep: Arnhem
Datum:
maandag 11 februari 2019 (20:00 -22:00)
maandag 18 februari 2019 (20:00 -22:00)
maandag 25 februari 2019 (20:00 -22:00)
maandag 11 maart 2019 (20:00 -22:00)
maandag 18 maart 2019 (20:00 -22:00)
maandag 25 maart 2019 (20:00 -22:00)
Leraren : Hans Oud & Shastri Ancilla van Steekelenburg
Contactpersoon : Frank van Oldeniel
Deelnameprijs : €115
Ledenprijs: €85
Solidariteitprijs: €170
Herhalers/Jongeren/Minima: €55
Cursus van 6 bijeenkomsten geschikt voor iedereen die een start wil maken met meditatie en voor wie al langer meditatie beoefent.

In de tweede cursus onderzoeken we onze relatie met anderen, de wens onze wereld te helpen, en bepaalde aspecten van sociale transformatie. We kijken naar hoe Shambhala de samenleving ziet, en hoe een verlichte samenleving er uit kan zien.De nadruk ligt op onze ervaring van een moderne, menselijke samenleving. Is de samenleving iets dat uiteindelijk zelfzuchtig, verward en vol problemen is, of is er iets goeds te zeggen over de menselijke samenleving? Deze cursus richt zich op vier aspekten van de samenleving; familierelaties (huishouden), beroepsleven, vermaak en economie. Ook leren we de boeddhische Tonglen-beoefening (‘zenden en nemen’).

 

Over de serie:
De Fundamentele Goedheid serie bestaat uit 3 reeksen avondcursussen, ieder bestaande uit 6 avonden. Hoewel deze cursus toegankelijk is voor iedereen, wordt sterk aanbevolen om de Weg van Shambhala cursussen FG1 – Wie ben ik? en/of Shambhala Training niveau 1 en/of Weg van Shambhala cursus DL1 Meditatie in het dagelijks leven en DL2 Tevredenheid in het dagelijks leven te hebben gevolgd. Indien met niet aan deze voorwaarden voldoet is het raadzaam dat men voorafgaand aan de cursus een ontmoeting te heeft met de leraren van het programma.

Deze serie richt zich op universele vragen die in bijna alle culturen en tradities  van onze menselijke geschiedenis terugkomen. We beogen met deze cursussen om leergroepen te ontwikkelen waarin mensen samen kunnen komen om naar hun eigen ervaringen en de wereld  te kijken.

Ervaring en visie
Over het algemeen wordt deze serie gebracht vanuit een ervaringsmatige invalshoek, met nadruk op het begrijpen van de visie en betekenis van deze leringen, en de toepasselijkheid daarvan in ons leven. Het is een krachtige reis door de volledige visie en ervaring van fundamentele goedheid – onze persoonlijke ervaring, onze ervaring met anderen, en onze verhouding tot de werkelijkheid van het leven zelf.

Naast het uitnodigen tot het ervaren van de oorspronkelijke wakkerheid en waardigheid van het mens zijn, beschrijft de Fundamente goedheid serie ook het daaronderliggend begrip van een sociale revolutie. Shambhala visie beperkt zich niet tot individuele bevrijding; het is een visie voor een menselijke samenleving en een ‘verschuiving’ van de menselijke geschiedenis.

Alle drie de cursussen zijn open voor iedereen die meditatieinstruktie heeft gehad binnen de Shambhala traditie. Deze serie kan zowel voor nieuwe als gevorderde studenten betekenisvol en verrijkend zijn.