Shambhala-Meditatie weekend

Amsterdam/Shambhala_Meditation.png
Centrum/Groep: Amsterdam Grote schrijnruimte
Datum:
vrijdag 15 november 2019 (20:00 -22:00)
zaterdag 16 november 2019 (09:00 -18:00)
zondag 17 november 2019 (09:00 -18:00)
Lerares : Shastri Inez de Munnik
Coördinator : John Bel
Contactpersoon : John Bel
Deelnameprijs : €150
Ledenprijs: €115
Solidariteitprijs: €225
Herhalers/Jongeren/Minima: €75
Een prachtig programma waarin we onze Shambhala Meditatie zullen verdiepen. Voor zowel beginners als meer gevorderden.

SHAMBHALA-MEDITATIE

Chögyam Trungpa zei: de essentie van meditatie is eenvoudigweg zijn. Vanuit dat inzicht heeft de Sakyong Shambhala-Meditatie ontwikkeld.

Door middel van Shambhala meditatie ontdekken we een traject om de onvoorwaardelijke levendige kwaliteit van fundamentele goedheid te ervaren en te manifesteren, als tegengif voor de stress, het leiden en aggressie van onze tijd. Door middel van de 3 fasen en de daarbij horende gebaren van Shambhala meditatie - voelen, zijn, aanraken - zijn we in staat om onze innerlijke aard te voelen die het ons toelaat om onze innerlijke wijsheid te belichamen.
De 3 gebaren laten de essentie van gewaarzijn zien. De volledige visie van Shambhala kan door deze eenvoudige maar diepzinnige beoefening ervaren worden. Het vormt het hart van de boodschap van Shambhala: voelen dat we het waard zijn om er te zijn en dat we onze plaats in het universum kunnen innemen.

Shambhala-Meditatie is zowel intiem als diepzinnig; het bekrachtigt ons om de fundamentele goedheid van de wereld met een open hart te onderzoeken en het opent ons naar onze eigen wijsheid, tederheid en moed.

We leven in gecompliceerde tijden. We worden overstelpt met informatie en de vele veranderingen in onze wereld duikelen over elkaar heen. Hoe vinden we de kracht om de vele uitdagingen in ons leven onder ogen te zien, onze plek te vinden en ons thuis te voelen.
Volgens de Shambhala leringen is onze menselijkheid het antwoord. In onze lichaam, geest en hart is er een eenvoud waar we naartoe terug kunnen, waaruit we vertrouwen kunnen putten en waarin we helderheid en compassie kunnen vinden.


Shastri Inez de Munnik zal ons leiden terwijl we de diepte van onze eigen menselijkheid onderzoeken, de fundamentele goedheid die aan de bron ligt van al onze ervaring.

Dit programma is voor iedereen met enige meditatie-ervaring bij voorbeeld tijdens Open Avonden,  maar het is ook een gelegenheid om je beoefening van Shambhala-Meditatie te verdiepen als je al eerder kennis hebt gemaakt met deze beoefening.

Na het volgen van dit programma kun je het boekje 'Shambhala-Meditatie' kopen en deze beoefening ook thuis beoefenen.

 

Dit weekend bestaat uit:

  • formele transmissie van de beoefening van Shambhala-Meditatie

  • lezingen, geleide instructies, uitwisselingsgroepen en interactieve oefeningen en zachte lichamelijke oefeningen

  • perioden van meditatie

Shambhala houdt haar programma’s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt, neem dan vóór registratie contact op met de coördinator financiën: [email protected]. We kunnen altijd korting en/of betaling in termijnen afspreken. Jongeren, minima en herhalers kunnen meedoen tegen gereduceerd tarief. Kun je je meer veroorloven? Graag!