Introductieweekend “de Weg van de Maan”

Arnhem/fullsizeoutput_402.jpeg
Centrum/Groep: Arnhem
Datum:
vrijdag 19 oktober 2018 (20:00 -22:00)
zaterdag 20 oktober 2018 (09:00 -18:00)
zondag 21 oktober 2018 (09:00 -18:00)
Lerares : Acharya Marianne Bots
Coördinator : Engelien de Jong
Contactpersoon : Shambhala Arnhem
Deelnameprijs : €180
Ledenprijs: €135
Solidariteitprijs: €225
Herhalers/Jongeren/Minima: €90
De Sakyong heeft de Sadhana van Vriendelijkheid en de Verhandeling over Vriendelijkheid samengesteld om een dieper begrip van de mahayana visie en -beoefening binnen de Shambhala gemeenschap te brengen.

Introductieweekend  “de Weg van de Maan”

De Sakyong heeft de Sadhana van Vriendelijkheid en de Verhandeling over Vriendelijkheid samengesteld om een dieper begrip van de mahayana visie en -beoefening binnen de Shambhala gemeenschap te brengen. Om hiermee zowel de gemeenschap te versterken alsook de leden de kracht te geven om uit te reiken naar de samenleving in zijn totaliteit.

De Weg van de Maan bestaat uit drie componenten: samen studeren, beoefenen in zogenaamde ‘vriendelijkheidskringen’ [ kleine huiskamer – studiegroepen ]. Een jaar lang trainen we in Lojong en het ons verplaatsen in anderen om ons krijgershart verder te openen en als een uitdrukking van zelfloosheid.

De Weg van de Maan start met een introductieweekend, waarin de volledige lung van de Sadhana van Vriendelijkheid  wordt gegeven en een overzicht van de visie mbt de sociale beoefeningen van de Weg van de Maan. Deelname aan het introductieweekend is een vereiste voor het deelnemen aan het vervolgtraject.

De Weg van de Maan is voor krijgers, die het Rigdenweekend hebben gedaan en lid zijn. Het is een verdere verbinding met de Sangha en de samenleving in zijn geheel. De leringen zijn praktisch, ongewoon en zeer toegankelijk.

Ook Vajrayāna studenten en studenten die in het verleden Warrior Assembly hebben gedaan, zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit proces.

We bieden het introductieweekend aan in vier centra om zoveel mogelijk krijgers in de gelegenheid te stellen deze bijzondere leringen als gemeenschap te bestuderen en beoefenen. Het hoeft dus niet in je eigen centrum te worden gevolgd.

Het vervolg zal wel binnen de centra vormgegeven worden waarbij de shastri’s een coördinerende rol zullen hebben.

 

Data :

Arnhem         19 – 21 okt. 2018  ; acharya Marianne Bots

Leiden             2 - 4 nov. 2018  ; acharya Han de Wit

Amsterdam      7 - 9 dec. 2018 ; acharya Han de Wit

Rotterdam     11 – 13 jan. 2019 ; acharya Marianne Bots

vrijdag 20:00-22:00 uur, zaterdag en zondag 9:00-18:00 uur ( niet deels te volgen)


 

Er zal gelegenheid zijn om een “hartgift” aan de leraar aan te bieden, die uitdrukking geeft aan je waardering voor de leringen, die je hebt mogen ontvangen. Het bedrag dat je geeft, staat je volkomen vrij en is gebaseerd op je eigen inspiratie.