Dharmaraja guru yoga salon

Centrum/Groep: Amsterdam Grote schrijnruimte
Datum:
zondag 14 januari 2018 (15:30 -20:00)
Coördinator : Jerry de Groot
Contactpersoon : Jerry de Groot
Deelnameprijs : €5...20
Ter voortzetting van de Nederlandse nieuwjaars maha-feast traditie zijn alle trantikas van Nederland van harte uitgenodigd op het Shambhala Centrum Amsterdam.

beoefening
Dit jaar zullen we samen de Dharmaraja guru yoga beoefenen. Deze guru yoga wordt sinds 2016 aan nieuwe vajrayana studenten gegeven in plaats van de Rain of Blessings guru yoga. Centraal in de Dharmaraja guru yoga beoefening staat de onscheidbaarheid van de Druk Sakyong, de Vidjadhara Chögyam Trungpa Rinpoche, en de Kongma Sakyong, Jampal Trinley Dradül.

 
lung
Alle tantrika's kunnen meedoen, ook als je de lung voor deze beoefening nooit ontvangen hebt, echter: deze "auto-lung" geeft geen autorisatie voor zelfstandige beoefening. Er zullen kopieen beschikbaar gemaakt worden voor de beoefening, maar deze mogen niet meegenomen worden.
 
salon
Omdat de Dharmaraja guru yoga geen bijbehorende feast liturgie heeft zullen we na de beoefening met elkaar dineren in de vorm van een salon. De salon wordt in het laatste hoofdstuk van "the lost Art of Good Conversation" door Sakyong Mipham Rinpoche beschreven en aanbevolen als een manier voor verdieping en viering van verlichte samenleving. 

programma
15:00 - klaarzetters beginnen
15:30 - inloop en ontvangst
16:00 - Dharmaraja guru yoga beoefening
17:30 - pauze / transitie
18:00 - salon met vegetarische maaltijd, drankjes, conversatie en offerings
19:45 - gezamenlijk afsluiten
20:00 - einde programma
21:00 - opruimers klaar

helpen
Zoals altijd zijn er weer verschillende manieren om mee te helpen. Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven wat je wilt doen om deze middag mogelijk te maken.
 
offerings
De salon-vorm leent zich bij uitstek voor hartverheffende offerings in de vorm van muziek, zang, gedichten, anecdotes etc. Als je al iets weet, geeft het aan op het aanmeldingsformulier.
 
prijs
We vragen een financiele bijdrage tussen de 5 en 20 euro naar eigen inzicht.
 
aanmelden