Meditatieavond met lezing over de Vier Overdenkingen

DCL/Shambhala-Meditation-OHern-For-Web8.jpg
Centrum/Groep: Haarlem
Datum:
dinsdag 27 februari 2018 (19:45 -21:15)
Lerares : Caroline Hissink
Coördinator : Johan van der Spek
Contactpersoon : Shambhala Haarlem
Deelnameprijs : €0
De vier overdenkingen zijn eenvoudige instructies die voor iedereen te begrijpen zijn. Op deze avond wordt een introductie gegeven van vier grondgedachten, die aanzetten tot meditatie en een begin gemaakt met de beoefening ervan.

Meditatieavond met lezing over de Vier Overdenkingen
De vier overdenkingen zijn eenvoudige instructies die voor iedereen te begrijpen zijn. De kostbare menselijke geboorte, de onverwachte dood of vergankelijkheid, de gevolgen zien van onze acties en tenslotte het leven met tegenslag of wel het lijden is iets waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. We willen het echter meestal niet zien of weten en hopen voortdurend op verbetering, volgende week of volgende maand en houden vast aan wat er om ons heen leeft.
Met deze overdenkingen motiveren we onszelf om te gaan mediteren. Meditatie brengt inzicht in wie we zijn en hoe we met onszelf en de wereld om ons heen werken. We gaan zien dat anderen met dezelfde gevoelens zitten en leren ons open te stellen voor verandering en los te laten. Gewoonte patronen maken plaats voor nieuwsgierigheid en niet weten.
Op deze avond wordt een introductie gegeven van vier grondgedachten, die aanzetten tot meditatie en een begin gemaakt met de beoefening ervan. Open voor iedereen beginner en ervaren beoefenaar.  

Leraar: Caroline Hissink


Tijd: 19:30 – 21:00 uur (welkom vanaf 19:30)
Kosten: vrijwillige bijdrage

Informatie en aanmelden
U kunt zich online aanmelden voor een programma via www.shambhala.nl maar ook via email: [email protected]
Kijk op www.shambhala.nl voor actuele informatie.

Adres: Spaarne 112 A, (bel 1)
2011 CM Haarlem
Tel.:06-38122110 (Anouk)