Lojong en Tonglen in de context van de Shambhala visie

Arnhem/MoonRise.jpg
Centrum/Groep: Arnhem
Datum:
vrijdag 16 maart 2018 (19:30 -22:00)
zaterdag 17 maart 2018 (09:30 -18:00)
Lerares : Acharya Marianne Bots
Coördinator : Hans Oud
Contactpersoon : Lisette van Ardenne
Deelnameprijs : €80
Ledenprijs: €60
Solidariteitprijs: €120

  Lojong en Tonglen in de context van de Shambhala visie 

Sakyong Mipham  heeft ons in zijn toespraak  op Shambhaladag , het begin van het Aarde Hond jaar ,   een transmissie gegeven  om de Maan van  Vriendelijkheid in ons hart te doen ontwaken .

Dit is de bron van waaruit we de kracht hebben ons te verplaatsen in de ander en onze verbondenheid met alle wezens te verdiepen en te versterken. Deze bron is in ieder van ons aanwezig. Het is ook de bron  waaruit  de boedhistische beoefeningen van Bodhicitta en Tonglen ontspringen.

In dit halve weekend zullen we ,binnen een cultuur van vriendelijkheid ,ons samen verder verdiepen in deze beoefeningen.Het is een vervolg op het eerdere Lojong weekend in oktober 2017 maar open voor iedereen die enige ervaring met meditatie heeft.

Op vrijdagavond zal acharya Marianne Bots een inleiding geven over de boedhistische mahayana in de context van de Shambhala visie.We zullen  de video van de Sakyong deels opnieuw bekijken.

Op zaterdag zullen we persoonlijk met deze beoefeningen werken en samen uitwisselen.

We zijn voornemens deze weekends regelmatig te laten terugkeren. Vervolgdata : 19/20 okt. 2018  en  22/23 maart 2019

Het is vooral aanbevolen voor degenen die het Rigdenweekend hebben gevolgd.

Jongeren tot 25 jaar en mensen die leven van een minimum inkomen, kunnen contact opnemen met onze penningmeester ([email protected]) en betalen dan € 40,-.