Shambhala Training nivo 1

Adelaide/Warrior_in_the_World.jpg
Centrum/Groep: Maastricht
Datum:
donderdag 18 januari 2018 (20:00 -20:00)
zaterdag 20 januari 2018 (09:00 -18:00)
zondag 21 januari 2018 (09:00 -17:00)
Leraar : Acharya Orhun Cercel
Deelnameprijs : €150
Ledenprijs: €115
Herhalers/Jongeren/Minima: €75
Shambhala Training nivo I: "De Kunst van het Menszijn"

Shambhala Training " hart van krijgerschap"

 

In januari 2018 starten wij in Maastricht met Nivieau I, " de kunst van het menszijn" als onderdeel van de 5 trainingsweekenden van Shambhala, het hart van Krijgerschap die in in 2018 zullen gegeven worden. Voor beginners toegankelijk. 

Wij zijn verheugd dat Acharya Orhun Cercel uit Londen zal komen lesgeven. De lezingen zullen in net Engels gegeven worden. (vertaling is mogelijk).

 

Introductieavond is op DONDERDAG 18 januari, aanvang 20:00 uur

Zaterdag 20 januari zal het weekend beginnen om 09:00 uur tot 18:00 uur.

Zondag 21 januari aanvang 09:00 uur en wordt de dag om 17:00 afgesloten.

Adres: Sint Theresiaplein 18 / hoek Athoslaan in de fanfarezaal van Sint Servatius.

Twee vegetarische en non-vegetarische lunches inbegrepen plus thee/koffie/versnaperingen. 

Voor een slaapplaats kan gezorgd worden. 

Kosten:

Niet leden € 150, Shambhala leden € 115, jongeren (< 25 jr) en minima € 75.

Alleen de introductieavond : € 15

Geld mag geen belemmering zijn om deel te kunnen nemen aan onze programma's, neem anders contact op met de penningmeester Pim Horio voor betalingsmogelijkheden. ([email protected]

 

De Shambhala Training omvat een gestructureerd pad van meditatie en studie. Deelnemers maken uitgebreid kennis met de principes van het Shambhala-boeddhisme. Het programma is geschikt voor beginnende en ervaren meditatiebeoefenaars en staat open voor mensen uit alle spirituele tradities. De weg van Shambhala bestaat uit instructie in aandacht- en inzichtmeditatie. Daarnaast bestuderen we de wijsheidsleer uit de oude tradities van het Shambhala- en Tibetaans-boeddhistische pad. De studenten leren verschillende vormen van contemplatie. Op deze manier houden zij zich bezig met emoties, de creativiteit en intelligentie en de praktische aspecten van het dagelijks leven.

Tijdens dit eerste weekend maken we kennis met de beoefening van zit- en loopmeditatie. We krijgen zicht op de principes van het pad van krijgerschap. Zo leren we dat al onze ervaringen een fundamentele energie bevatten. Deze ‘fundamentele goedheid’ is eigen aan de dingen zoals ze zijn en vormt de basis van onze aangeboren, onvoorwaardelijke natuur.