Milarepa-dag

milarepa.jpg
Centrum/Groep: Amsterdam Grote schrijnruimte
Datum:
zondag 4 maart 2018 (09:00 -21:00)

Milarepadag is een van de weinige gelegenheden van het jaar binnen onze sangha waarop alle leden (vajrayana studenten, maar juist ook niet-vajrayanastudenten) samen een hele dag lang een volledige sadhana reciteren. De sfeer die daardoor ontstaat is uniek. 

Op deze dag worden de verlichting en het levensvoorbeeld van Milarepa gevierd. De viering bestaat uit een goeroeyoga-beoefening van een dag (van 9.00 tot ongeveer 19.00 uur) waarop wij de Milarepa-sadhana en de liederen van de "The Rain of Wisdom" (Tibetaans Kagyü Gurtso) gezamelijk reciteren. Deze verzameling teksten werd voor het eerst samengesteld door Mikyö Dorje, de achtste Karmapa - en is tot dusverre helaas nog nooit volledig in het Nederlands vertaald. De recitaties zijn dus in het Engels. 
Deze gezangen zijn de directe persoonlijke stemmen van de traditiehouders. Ze delen zo met ons in hun eigen woorden hun ervaringen op het pad, hun beoefening en realisatie. 
Vol humor en wijsheid, maar ook verrassend gelijkend op onze eigen ervaring. Hun inspiratie van helderheid en toewijding komt tijdens de recitatie dan ook direct bij ons binnen.
Omdat het een sadhana is, kun je in principe niet tussendoor komen of weggaan. Het is de bedoeling dat je de hele dag komt (als dit echt niet mogelijk is, kun je met de leiding overleggen over een oplossing).   

Trek gemakkelijke kleren aan en geniet, naast de recitaties, van twee maaltijden en yogithee gedurende de hele dag!

Mocht je niet kunnen komen maar wel een exemplaar van "The Rain of Wisdom" in je bezit hebben, wordt het zeer op prijs gesteld wanneer je dit voor deze dag aan het centrum zou willen uitlenen.