Introductie in Shambhala Kado

Rotterdam/Kado.jpg
Centrum/Groep: Rotterdam
Datum: zondag 30 maart 2014 (09:00 -18:00)
Leraren : Suzan Oudshoorn & Annette de Vlieger
Contact persoon : Annette de Vlieger
Deelname prijs : €50
Leden Prijs: €40
Herhalers/Jongeren/Minima: €30
Je kijkt, je ziet, je steekt een bloem of tak waar nodig, er ontstaat een schikking, een compositie. Kort gezegd is dit de basis van Kado.

Kado, het pad van de bloemen, is een vorm van meditatie in actie. Deze beoefening is gebaseerd op de klassieke Japanse Ikebana traditie. De principes van Hemel – Aarde – Mens zijn leidend.
Vaak veroorzaken de Kado-schikkingen een esthetische ervaring, het maken van een ‘mooi’ bloemstuk is echter niet het doel van deze kunst beoefening. De kracht van de Kado training ligt in het omgaan met de ruimte en mogelijkheden. Je traint om het werk te laten ontstaan in plaats van het te ‘maken’. Je ontwikkelt respect voor het moment en de natuurlijke materialen waarmee je werkt. Dat geeft een levendige, intense wakkere houding ten opzichte van jezelf en je omgeving.

De meditatie en oefensessies worden begeleid door Annette de Vlieger en Suzan Oudshoorn. Annette is kado-assistent, beoefent Kado sinds 2003 en neemt deel aan het kado-instructeurs traject van Shambhala Kado Europe. Suzan is Shambhala Boeddhistisch meditatie lerares en beoefenaar van Kado sinds 1994.

Het pad van de bloemen 2014 – COMBI-korting
Er is ook een Kadoweekend in Amsterdam, 23-25 mei 2014 met Marcia Wang-Shibata en Dagmar Waldau. Speciale Combinatie Prijs voor wanneer je beide programma’s volledig meedoet: niet-leden € 150 / leden € 125.
Meer informatie http://www.shambhala.nl/details_program.php?id=169317