Maitri ruimte en kleurbeleving

vervallen

maitri.jpg
Centrum/Groep: Maastricht
Datum: vrijdag 27 september 2013 (19:00 -22:00) zaterdag 28 september 2013 (09:30 -17:30) zondag 29 september 2013 (09:30 -18:00)
Leraar : Meino Zeillemaker
Contact persoon : Pieter Linders
Deelname prijs : €170
Leden Prijs: €130

Maitri biedt de mogelijkheid tot het direct beleven van de energie van een kleur, samen met de daarbij horende emotie. De procedure is afkomstig van de Tibetaanse meditatie-meester Chögyam Trungpa Rinpoche, die de vijf kleuren combineerde met Tibetaanse yoga-houdingen. Wanneer je na een sessie met een bepaalde kleur doelloos gaat ronddwalen, dan sta je sterk onder de invloed van die kleur.

Maitri-beoefening leidt tot unieke ervaringen met de vijf kleur/emotie-energieën: helderheid, rijkdom, warmte, activiteit en ruimtelijkheid. Deze wijsheidsenergieën geven inzicht als we ze zien voor wat ze zijn, en leiden tot verwarring wanneer we ze proberen te manipuleren. 

Maitri-beoefening geeft ons dan ook de gelegenheid om te oefenen in het transformeren van negatieve emotie’s. Samen vormen de vijf kleuren een mandala, een model van onze geest en van de elementaire krachten in de wereld - water, aarde, vuur, lucht en ruimte. Deze mandala vormt de basis van het vajrayana-boeddhisme.

Wlt u eerst meer weten? Registreer u dan voor de introductielezing vanmidag.