Weg van Shambhala cursus FG1 - Wie ben ik? De fundamentele goedheid van het mens zijn. (groep 2)

Contentment2.jpg
Centrum/Groep: Amsterdam Grote schrijn ruimte
Datum: dinsdag 12 februari 2013 (20:00 -22:00) dinsdag 26 februari 2013 (20:00 -22:00) dinsdag 12 maart 2013 (20:00 -22:00) dinsdag 26 maart 2013 (20:00 -22:00) dinsdag 9 april 2013 (20:00 -22:00) dinsdag 23 april 2013 (20:00 -22:00)
Leraren : Rolof Regouin & Shastri Hans Zwart
Coordinators : Suzannah Vree & Paul Hagebeuk
Contact persoon : Lette de Moor
Deelname prijs : €90,00
Leden Prijs: €70,00
Herhalers/Jongeren/Minima: €35.00
Beginnende studenten dienen voorafgaand aan deze cursus al meditatie-instruktie te hebben ontvangen binnen onze traditie. Dat kan bijv. via de Open Avonden.

De Fundamentele Goedheid serie bestaat uit 3 reeksen avondcursussen, ieder bestaande uit 6 avonden. 

Deze eerste cursus richt zich op ons gevoel van zelf en behandeld onder meer onderwerpen als fundamentele goedheid, zelfloosheid, de opkomst van ego en de vijf skandha's, cocon, boeddhanatuur en het vertrouwen van krijgerschap. Naast meditatie zullen er contemplatieve verkenningen van het zelf zijn gebaseerd op 'de vier pijlers van aandacht'.

'Wie ben ik? De fundamentele goedheid van het mens zijn' is de eerste van de driedelige serie cursussen, gezamenlijk de Fundamentele Goedheid Serie genaamd. Deze serie richt zich op universele vragen die in bijna alle culturen en tradities  van onze menselijke geschiedenis terugkomen. De tweede cursus heet 'Hoe kan ik helpen? De fundamentele goedheid van de samenleving' en de derde cursus draagt als titel 'Wat is echt? De fundamentele goedheid van  de werkelijkheid'. We beogen met deze cursussen om leergroepen te ontwikkelen waarin mensen samen kunnen komen om naar hun eigen ervaringen en de wereld  te kijken.

Over het algemeen wordt deze serie gebracht vanuit een ervaringsmatige invalshoek, met nadruk op het begrijpen van de visie en betekenis van deze leringen, en de toepasselijkheid daarvan in ons leven. Het is een krachtige reis door de volledige visie en ervaring van fundamentele goedheid - onze persoonlijke ervaring, onze ervaring met anderen, en onze verhouding tot de werkelijkheid van het leven zelf.

Naast het uitnodigen tot het ervaren van de oorspronkelijke wakkerheid en waardigheid van het mens zijn, beschrijft de Fundamente goedheid serie ook het daaronderliggend begrip van een sociale revolutie. Shambhala visie beperkt zich niet tot individuele bevrijding; het is een visie voor een menselijke samenleving en een 'verschuiving' van de menselijke geschiedenis.

De eerste cursus is open voor iedereen, voor de twee opeenvolgende cursussen is deelname aan de voorgaande verplicht. Deze serie kan zowel voor nieuwe als gevorderde studenten betekenisvol en verrijkend zijn. Klik hier voor meer informatie over de volledige serie.

Beginnende studenten dienen voorafgaand aan deze cursus al meditatie-instruktie te hebben ontvangen binnen onze traditie. Deze wordt elke maandagavond aangeboden op de Open Avonden. Het is aanbevolen, maar niet verplicht, om al eerder de cursus Meditatie in het dagelijkse leven  en/of Shambhala Training niveau 1 te hebben gevolgd.

Kosten: € 90,-; voor leden € 70,-; Jongeren tot 28 jaar en houders van een stadspas kunnen tegen kostprijs meedoen: € 35,- . Kun je je meer veroorloven? Graag!

Shambhala houdt haar programma’s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt, neem dan vóór registratie contact op met de coördinator financiën: [email protected]. We kunnen altijd korting en/of betaling in termijnen afspreken. 

Als je je verrijkt voelt door ons werk staat het je natuurlijk vrij om het centrum en onze wereldwijde organisatie te steunen. Hartelijk dank en welkom bij Shambhala!

Betaling kan contant of op NL43 TRIO 0212 4980 37 aan ‘Shambhala Centrum Amsterdam’ onder vermelding van de titel van dit programma. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie.