Shambhala Meditatie Groep Bussum

Vanwege covid-19 zijn al onze activiteiten tot nader order ONLINE. 

De open meditatie avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Als je voor de eerste keer wilt komen mail dan vooraf naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een eerste kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe de meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

Naast de meditatie geven we meditatie instructie, cursussen en lezingen. Ook contemplatieve beoefeningen en Shamatha Yoga komen voorbij.

Twee keer per jaar (in het voor- en najaar) organiseren we de cursussen. Daarvoor nodigen we ervaren leraren binnen de traditie van Shambhala uit, of bestuderen gezamenlijk de dharma. Studie biedt de mogelijkheid tot het verdiepen van het inzicht in de boeddhistische levensvisie. We besteden ook veel aandacht aan onderlinge uitwisseling tussen de deelnemers aangezien persoonlijke ervaring essentieel is bij het verdiepen van dit inzicht.

BEKIJK DE AGENDA van Shambhala Bussum voor de cursus in 2021 (27 januari, 10 februari, 24 februari, 10 maart en 24 maart: deel twee van ‘Meeting Shambhala: an introduction to the Shambhala lineage’.  Je opgeven voor de cursus kan door een email te sturen naar [email protected]

Tijdens de schoolvakanties zijn wij in principe geopend. Tijdens de zomervakantie, in juli en augustus, zijn we gesloten.

De visie van Shambhala is gebaseerd op het (boeddhistische) principe dat we in wezen goed zijn. Door meditatie leren we ‘fundamentele goedheid’ te ontdekken, te ervaren en te realiseren.

Bezoekadres

Shambhala Meditatie Groep Bussum
Bremstraat 3
1402 BD Bussum

[email protected]

Als je wil komen mediteren of op de hoogte gehouden wilt worden van onze activiteiten, stuur dan een e-mail naar bovenstaand e-mailadres

Online-programma’s Nederland:

Nuttige informatiebronnen: