Shambhala Logo headers/monks-pal-karmae-zurmang-shedup-monastery.jpg
spacer


Follow ShambhalaNL on Twitter

Sign in
Username
Password
Pass. forgot ?
Register

Welkom bij Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam: dagelijks mediteren

algemene informatie / young sangha / open podium / kantoor / bibliotheek / financiën / ov, parkeren, plattegrond & hotels 

Shambhala Amsterdam op

Blogspot Blogspot Shambhala Amsterdam

 

>>> Programma-agenda van Amsterdam <<<


Open meditatie tijden (gratis)

Maandag
09.15 - 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie
19.00 - 22.00 uur: Open Avond (met meditatie instructie voor nieuwe mensen)

Dinsdag
09.15 - 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie

Woensdag
09.15 - 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie
Iedere eerste  en derde woensdag van de maand, van 19:45 - 21:45 uur Young Sangha Nights

Donderdag
07.30 - 08.30 uur: inloop-ochtend meditatie
09.15 - 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie
19.30 - 21.30 uur: open meditatie avond, met iedere eerste donderdag van de maand Open Podium

Vrijdag
09.15 - 10.30 uur: inloop-ochtend meditatie

Elk eerste weekend van de maand is er een weekend-thün: een heel weekend van zitmeditatie. U kunt natuurlijk ook voor een uurtje komen zitten. Maaltijden worden gezamenlijk genuttigd (tegen kostprijs). Bel voor meer informatie met het centrum (020) 679 4753.

Algemene informatie

Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam is een meditatie en studiecentrum dat deel uitmaakt van Shambhala Nederland. De centra behoren tot de internationale Shambhala organisatie die is opgericht door Chögyam Trungpa Rinpoche en op het ogenblik wordt geleid door zijn zoon, Sakyong Mipham Rinpoche – beiden westers georiënteerde Tibetaanse leraren. De Shambhala-traditie is geïnspireerd op de leringen van de Boeddha en de legendarische krijgertraditie van Shambhala, een traditie die uitgaat van het belang van de combinatie van meditatie en maatschappelijk leven. Het centrum draait bijna volledig op vrijwilligers en biedt diverse cursussen aan,  (gratis) meditatie instructie en dagelijks gelegenheid tot mediteren, Shambhala training (gericht op het belang van de combinatie van meditatie en maatschappelijk leven), onderwijs in boeddhisme, en contemplatieve kunstvormen zoals Kado (Japans bloemschikken) en Miksang (contemplatieve fotografie).

 

Shambhala Centrum Amsterdam

Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam
1e Jacob van Campenstraat 4
1072 BE Amsterdam
Telefoon (020) 679 4753

KVK-nummer Shambhala Amsterdam 34368769

 Klik hier voor een plattegrond.

e-mail: amsterdam@shambhala.nl

 


Young Sangha 

Jongeren tot 25 jaar kunnen tegen kostprijs de meeste programma's volgen. Dit wordt vermeld bij de prijzen van de betreffende programma's. Vermeld het a.j.b. wel bij de mededelingen als je je registreert.
Kun je je meer veroorloven? Graag!

Daarnaast zijn er de gratis avonden:

Buddhist Young Sangha Nights

Elke 1e en 3de woensdag van de maand, 19:45 - 21:45

De Buddhist Youth Nights sluiten aan bij het succes van het European Buddhist Youth Festival dat jaarlijks door Shambhala georganiseerd wordt in Duitsland. Op dat festival komen jongeren bijeen om te mediteren en ervaringen uit te wisselen, maar vooral ook om gezellig samen te zijn. De deelnemers zijn tussen de 16 en 33 jaar en komen van allerlei verschillende Boeddhistische tradities, of hebben gewoon interesse in meditatie en Boeddhisme. De Youth Nights zijn gratis en je hoeft je niet aan te melden. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie ervaring zijn welkom.

Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek; net waar we zin in hebben.

Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!
Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl
 
Kijk ook op de speciale Young Sangha-page!

Open Podium / Video

Iedere eerste donderdag van de maand is er Open Podium. Afwisselend zal er een gastspreker zijn of een video vertoont worden. Op deze avonden zal men kort mediteren voordat de lezing of video begint. na afloop is er uiteraard de mogelijkheid voor discussie. Toegang gratis.

Kantoortijden

maandag van 10-17 uur, woensdag - van 9-17 uur en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.30 uur.

Bibliotheek

De Bibliotheek beschikt naast 125 boektitels ook over een schat aan cassettebandjes met cursusteksten die je met toestemming van je meditatie instructeur of de cursusleiding ter plekke kunt beluisteren. De bibliotheek verkoopt ook studieboeken en beoefeningsmaterialen. Je kunt één boek tegelijk voor een maand lenen (behoudens verlenging).

Openingstijden bibliotheek

Elke maandagavond van 19.30 - 20.00 uur en 22.00 - 22.30 uur aansluitend aan de open avond, en elke eerste donderdag van de maand van 19.15 - 19.45 uur voorafgaand aan Shambhala Podium / Video.

Financiën

Jongeren en minima kunnen meedoen tegen gereduceerd tarief. Jongeren en minima zijn scholieren en studenten onder de 25 jaar of mensen levend van een minimum inkomen. Vermeld het a.j.b. wel bij de mededelingen als je je registreert.
Kun je je meer veroorloven? Graag!

Shambhala houdt haar programma’s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt, neem dan vóór registratie contact op met de coördinator financiën: penningmeester.amsterdam@shambhala.nl. We kunnen altijd korting en/of betaling in termijnen afspreken. 

Als je je verrijkt voelt door ons werk staat het je natuurlijk vrij om het centrum en onze wereldwijde organisatie te steunen. Hartelijk dank en welkom bij Shambhala!


Betaling kan contant of op NL43 TRIO 0212 4980 37 aan ‘Shambhala Centrum Amsterdam’ onder vermelding van de titel van dit programma.
Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie.

 

Voor deelname aan grote internationale programma's zijn diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden. Wilt u hier meer informatie, neem dan contact op met de regionale coördinator financiën via penningmeester@shambhala.nl

Openbaar vervoer, parkeren, plattegrond & hotels

Neem vanaf centraal station tram 16 of 24 en stap uit bij halte Stadhouderskade (Maria Heinikenplein). Ga de eerste straat rechtsaf (Eerste Jacob van Campenstraat). Aan het einde van de straat ziet u het Shambhala-centrum aan de linkerkant.

Shambhala Meditatiecentrum Amsterdam
1e Jacob van Campenstraat 4
1072 BE Amsterdam
Telefoon (020) 679 4753

Klik hier voor specifieke informatie als u met de auto naar Amsterdam wilt komen.
Meer informatie voor planning van uw route via het ov: 9292.nl

 Klik hier voor een plattegrond.

Hotel nodig? Via dakloos.nl vindt u wereldwijd 86.000 hotels in 81 landen en speciale aanbiedingen en arrangementen. Reserveer uw hotelkamer via www.dakloos.nl en 3% van de overnachtingkosten komt direct ten goede aan dak- en thuislozen. Zonder extra kosten.
U bent onderdak en zonder dat u een cent meer betaalt helpt u mee aan onderdak voor dak- en thuislozen.
U kunt op deze website o.a. zoeken op omgeving. Ons centrum bevindt zich in de buurt van het Rijksmuseum, in stadswijk De Pijp.

Een betaalbaar hotel op loopafstand van ons centrum is het EasyHotel.

Andere boekingsites zijn www.booking.com, www.easytobook.com en airbnb.com

 

terug naar boven

 

Amsterdam - Arnhem - Bussum - Deventer - Haarlem - Leiden - Maastricht - Rotterdam - Utrecht
meditatie - meditatie cursussen - boeddhistische cursussen - contemplatieve disciplines - trainingen


spacer spacer spacer spacer spacer spacer
spacer