Shambhala Logo headers/zee.jpg
spacer


Follow ShambhalaNL on Twitter

Sign in
Username
Password
Pass. forgot ?
Register

Nieuws

 

Klik hier voor informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nieuw boek dr. Han F. de Wit - Wijsheid in Emotie'Running Buddhas' - loopgroep in Amsterdam

In november 2012 startte in Amsterdam de 'Running with the Mind of Meditation'-loopgroep. We liepen op de woensdagmiddag, Aanvankelijk op het Museumplein, later, na wat progressie met de loopgroep te hebben geboekt, in het Vondelpark. Het mindful hardlopen, met aandacht voor de ademhaling, houding en omgeving, staat centraal.
 
Als leidraad dient het boek van de Sakyong Running with the Mind of Meditation (RWMM). De trainingsmethoden die daarin worden beschreven, worden tijdens het lopen toegepast.

Op 20 augustus 2013 is de Nederlandse vertaling van Running with the Mind of Meditation uitgekomen. Overeenkomstig de Nederlandse titel van het boek (Running Buddha) hebben we de naam van de loopgroep omgedoopt tot de 'Running Buddhas' (RB).

Deze loopgroep is bestemd voor Shambhala-leden en -vrienden. Op dit moment lopen we wekelijks op de dinsdagavond. Start: 19.30 uur vanuit het Spirituele Centrum 'De Roos', gelegen aan de ingang van het Vondelpark aan het eind van de PC Hooftstraat. Mocht de datum en het tijdstip veranderen dan worden jullie daar tijdig over geïnformeerd.

Er is geen instapniveau: ieder sanghalid kan meedoen. Deze loopgroep is bestemd voor zowel de beginnende als de meer gevorderde loper. Met alle niveaus wordt rekening gehouden. De lichamelijke conditie mag geen voorwaarde of beperking zijn. Als je in staat bent om in een enigszins redelijk tempo te wandelen, ben je welkom. Voor de meer gevorderde sporter (loper) met een betere conditie kan er worden hardgelopen. In principe wordt er nergens naartoe gewerkt, al blijft het leuk wanneer je na verloop van tijd deel kunt nemen aan een 5-kilometerloop (in navolging van President Richard Roarch die als volstrekte beginneling na de principes van RWMM te hebben toegepast de 5 km van Boulder liep).

Opgave voor de loopgroep is wenselijk. Als je weet dat je regelmatig gaat komen, laat het ons dan even weten. Je kunt dan een mail sturen naar marcwiewel@gmail.com.
We hopen steeds meer enthousiaste hardlopers bij deze groep te kunnen betrekken!
 
Mediteer met verrrukking en loop met vreugde. Graag tot ziens op het meditatiekussen of op de weg!  (Sakyong Mipham uit Running Buddha).

Sportieve groet,
Angela Houdijk, Benjamin Romkes en Marc Wiewel

PS. Er wordt overwogen om ook met een wandelgroep te starten. Dit om nog meer sanghaleden erbij te betrekken en kennis te laten maken met het gedachtegoed van Sakyong Mipham ten aanzien van bewegen. Wanneer iemand zich geroepen voelt om deze groep te coördineren, laat het ons dan weten.


Publieke lezingen van de Sakyong

Op deze website vind je zowel gratis ren- en meditatie-instructies, als een reeks aan lezingen die tegen betaling gedownload kunnen worden. Deze lezingen variëren van de Shambhala Training niveau 1 lezing die de Sakyong onlangs in Boulder gaf, tot lezingen die hij gaf tijdens Shambala retreats en andere publieke programma's.

Deze publieke lezingen worden aangeboden om iedereen de kans te geven om kennis te maken met de kracht en het mededogden van de Shambhala leringen. Er zullen steeds meer lezingen toegevoegd worden voor iedereen die meer wil leren over de inherente goedheid en wijsheid die in ieder van ons aanwezig is.

http://www.sakyongmedia.com/

 


Nieuw boek van de Sakyong: running buddha

 

In augustus is de Nederlandse vertaling van het boek Running with the Mind of Meditation van Sakyong Mipham bij uitgeverij Ten Have verschenen.

 Kijk op de speciale Engelse website voor dit boek, of deze webpagina  van de Nederlandse vertaling.

 


 

 A Song For the Brave 

In the sky of the mind, the song of truth is a gentle breeze -

Refreshing, sweet, caressing, and good.

Having now received this basic human truth,

Cherish it like an ember of delight in this dark world of doubt.

When you feel scared, be gentle and don’t panic.

Wait a moment, touch your heart,

Feel vulnerable and strong—and then relax.

When you find yourself at the crossroads of genuineness and deception,

Be brave.

Proclaim your basic goodness, and do not forget that you are human.

Realize that the power of goodness is your birthright.

When you feel humble and confident,

You can kiss the sky and smile,

For this is the gift of humanity.

 

Sakyong Mipham Rinpoche schreef dit gedicht op de laatste dag van de Sangha Retreat op 15 mei 2011 in Dechen Chöling, en droeg het op aan alle deelnemers van dit programma.


spacer spacer spacer spacer spacer spacer
spacer